Lelaki Ini Berkongsi Bagaimana Beliau Hilangkan 40Kg Dengan Cara Sihat Dan Murah

tips-hilangkan-40kg

Hilang 40kg? Biar betul!

Tapi ini memang kisah benar perkongsian seorang rakan di Facebook bernama Arif Afifi Mohamad Sukri yang berjaya hilang 40kg dalam masa yang singkat.

Coach harap perkongsian dapat beri inspirasi pada korang. Nothing is impossible.

Sejak perkongsian saya berkenaan tips mengurangkan berat badan diterbitkan oleh ‘The Vocket’  ternyata perkongsian ini telah membuatkan penulisan saya dikongsi hampir 40k..

..dan berjaya membantu rakan-rakan yang mempunyai masalah berat badan berlebihan.

Tujuan utama perkongsian ini ditulis adalah saya sangat berharap dapat membantu rakan-rakan yang ingin mengurangkan berat badan tanpa supplement, ubat-ubat kurus yang mahal atau cara-cara lain yang menelan kos belanja yang tinggi.

Penulisan kedua ini juga adalah kesinambungan pada penulisan saya yang terdahulu selain terlalu ramai rakan-rakan di FB dan di luar sana yang ingin saya kongsikan tips diet ini, maka saya tulis kembali.

Harapan saya, ia dapat menjawab beberapa persoalan umum yang sering anda inbox tanya kepada saya.

kurus-tanpa-pil-1

Kaedah yang saya cuba kongsikan antara TERMURAH tanpa perlu bergantung kepada mana-mana ubat dan modal yang perlu anda ada hanyalah TEKAD, AZAM dan KESUNGGUHAN.

Jika anda di antara mereka yang mempunyai TEKAD, AZAM dan KESUNGGUHAN yang tinggi! Saya berharap anda membaca penulisan ini sehingga habis dan kongsikan juga kepada rakan-rakan yang lain!

Sudah bersedia untuk berubah? Baik.

Saya tidak ada keuntungan apa-apa dan anda tidak ada kerugian yang perlu ditanggung. Please share jika ini bermanfaat.

Saya tahu ramai di antara kita yang ada masalah berat badan dan dah cuba macam-macam produk kurus tapi masih tak kurus-kurus.

Duit dah banyak habis tapi berat masih tak turun-turun. Bertenang, tips yang akan saya berikan ini jika anda TEGUH HATI untuk laksanakan, Insyaallah akan berjaya.

Ramai yang bertanya, apakah saya melaksanakan diet Atkins, dengan tak makan nasi, makan lauk dan buah saja. Makan telur rebus pagi. Jawabnya TIDAK.

Saya tidak mengamalkan diet ini memandangkan saya memang manusia Melayu yang normal yang susah untuk tinggalkan makanan ruji harian Malaysia iaitu nasi.

Saya makan nasi seperti biasa, tidak berpuasa dan jarang bersenam. Tetapi masih mampu mengurangkan berat badan sehingga 40 KG! dan kecilkan saiz pinggang sehingga 10 inci.

kurus-tanpa-pil-3

kurus-tanpa-pil-2

Inilah saya satu ketika dulu. Belum betul-betul fit lagi.

Berikut adalah yang ingin saya kongsikan;

1. Tahu dahulu BMI badan.

Sebelum mengurangkan berat badan, anda harus membuat kira-kira.

Berapa kilogram yang perlu anda kurangkan. Sebab ada rakan-rakan yang mesej saya minta tips untuk kurangkan berat badan.

Bila saya tanya berat badan dan ketinggiannya berapa ternyata tersangatlah ideal. Saya tidak akan bantu mereka yang sudah mencapai berat badan yang ideal.

Saya hanya akan membantu mereka yang memang benar-benar mempunyai masalah lebihan berat badan dan obesiti sahaja. Untuk ukur BMI anda boleh semak di nhs.uk weight calculator.

Dah tahu BMI dan berat ideal manakah yang sesuai dengan anda, ia lebih mudah.

2. Makanlah nasi.

Jangan pernah berangan dan cuba tinggalkan nasi jika anda merupakan Melayu sejati yang sangat cinta dan sukar menolak apabila nasi terhidang di depan mata.

Makan jangan tak makan.

Cuma syarat yang saya letakkan ketika diet yang saya laksanakan ini, ambillah nasi dengan kuantiti segenggam.

Ingat! Segenggam sahaja. Jangan tipu-tipu. Dan makanlah nasi.

kurus-tanpa-pil-4

3. Tinggalkan air manis.

Ini yang sukar dilaksanakan. Ada yang diet dah ok, nasi segenggam, ayam bakar, makanan kurang garam. Tapi last sekali minum teh ais kaw-kaw manis. Tak jadi.

Untuk makluman saya berpantang air manis dalam bulan pertama.

HENTIkan ambilan air manis dan ia akan banyak save your calory untuk selanjutnya.

Minumlah air putih yang kita tahu sebagai free kalori.

Ucapkan selamat tinggal kepada air-air manis dan minumlah air putih!

Ada orang tanya saya, Jus boleh minum?
BOLEH. Tapi jus tanpa gula, tanpa susu, tanpa sirap.

4. Makanan bergoreng.

Ini antara perkara yang sukar ditinggalkan oleh rakan-rakan yang nak diet.

Dalam masa 3 bulan saya berdiet, ini antara disiplin ketat yang sangat saya jaga.

Tinggalkan apa sahaja makanan bergoreng termasuk kuih-kuih bergoreng macam karipap, donut, goreng pisang. Dan apa saja yang terlekat dengan kuantiti minyak yang banyak,

Tinggalkan untuk sementara waktu. Boleh kan?

Gantikan dengan PAU, agar-agar dan kek tapi dengan kuantiti gula yang sedikit dan tidaklah dimakan terlalu banyak.

Protein yang anda ambil pastikan hanya daripada rebus dan panggang sahaja. Ini apa yang saya lakukan dan berdasarkan pengalaman.

Kurang minyak, kurang lemak.

Roti canai untuk sarapan? Tinggalkan!

5. Tinggalkan makanan ringan.

Walaupun namanya makanan ringan, hakikatnya ia BERAT untuk kalori anda seharian.

Kerepek ubi, keropok-keropok yang selalu di makan ketika menonton perlawanan bola sepak atau selalu anda jadikan hi-tea, minta tinggalkan.

Kandungan garam di dalam makanan tersebut agak tinggi seeloknya ditinggalkan. Dan gantikan dengan makanan yang lebih baik.

Saya ambil inisiatif kurma sebagai gantinya. Kismis dan madu. Cubalah.

6. Makanan bersantan.

Saya minta kurangkan. Nak makan juga boleh tak ada masalah. Cuma kurangkan kuantitinya.

Baik ini adalah secara ringkas perkongsian tentang pemakanan yang saya sudah laksanakan.

Saya minta maaf pada mesej yg tidak terbalas oleh sebabkan kekangan masa dan komitmen lain. Harap tips ini membantu. Cuba lah!

kurus-tanpa-pil-5

Time and health are two precious assets that we don’t recognize and appreciate until they have been depleted. It’s challenging, but you have to at least try to eat right and exercise.

Okeyh, Bagaimana dengan senaman??

Saya akan kongsikan pada penulisan kedua nanti. Senaman apa yang telah saya laksanakan dan tips melaksanakan senaman yang lebih efektif!

Ingat untuk mengurangkan berat badan seperti kata sifu saya Kevin Zahri, 70% adalah daripada gaya pemakanan dan hanya 30% daripada senaman.

Untuk info senaman apa yang saya lakukan. Saya akan kongsikan pada penulisan kedua.

Ke arah rakyat Malaysia yang FIT.

Sumber Asal: https://www.thevocket.com/bagaimana-hilangkan-40kg-dengan-cara-sihat-tanpa-pil-kurus/

Amacam? Tak susah pun nak hilangkan 40KG. Janji korang disiplin jaga makan dan rajin bersenam, insyaAllah result akan datang dengan mudah. Kalau nak enjoy workout tanpa bosan, boleh workout ramai2 kat Warriors Fitcamp yang coach organize ni. 

Selamat mencuba!

1,211 thoughts on “Lelaki Ini Berkongsi Bagaimana Beliau Hilangkan 40Kg Dengan Cara Sihat Dan Murah

  1. Incredible! This blog looks exactly like my old one! It’s on a completely different topic but it has pretty much the same layout and design. Wonderful choice of colors!|

  2. Привет хотим представить вам партнерку по http://onebetbest.com/push.php – пуш монетизацииhttp://photoinstudio.ru – .
    Всем кому интересен данный вид заработка можно перейти по http://onebetbest.com/push.php – ССЫЛКЕ(КЛИК) для регистрации.
    ============================================================================
    Hi I want to introduce you to the affiliate program at http://onebetbest.com/push.php – push monetization
    Anyone who is interested in this kind of earnings you can go to http://onebetbest.com/push.php – the LINK(CLICK) for registration.

  3. I am now not positive where you are getting your information, but great topic. I needs to spend some time finding out more or understanding more. Thank you for excellent info I was on the lookout for this info for my mission.

  4. Hi would you mind sharing which blog platform you’re using? I’m planning to start my own blog soon but I’m having a hard time choosing between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal. The reason I ask is because your design and style seems different then most blogs and I’m looking for something completely unique. P.S My apologies for being off-topic but I had to ask!

  5. “I have learned several important things by means of your post. I would also like to say that there may be situation that you will have a loan and do not need a cosigner such as a Fed Student Support Loan. When you are getting financing through a common banker then you need to be willing to have a cosigner ready to make it easier for you. The lenders are going to base any decision on a few elements but the most important will be your credit worthiness. There are some financial institutions that will furthermore look at your work history and determine based on that but in many cases it will be based on on your scores.”

  6. Hello everyone!
    I want to present you the best site for sex Dating. https://u.to/Yzz_FA – Click on me.
    —————————————————————————————————–
    Хочу представить вам лучший сайт для секс знакомств. https://u.to/Yzz_FA – Нажми на меня.

  7. I’ll right away grab your rss feed as I can’t find your email subscription link or newsletter service. Do you have any? Kindly let me know in order that I could subscribe. Thanks.

  8. Hi. Very interesting content but it’s hard to find warriorsfitcamp.my in search results.
    You are out of google’s top 10, so you can’t expect big traffic.
    You need hi quality backlinks to rank in serps.
    And you can get them for free, just search in google:
    forbesden’s tools

  9. Thanks for some other excellent post. Where else could anybody get that kind of info in such a perfect way of writing? I have a presentation next week, and I am at the look for such info.

  10. Greetings from California! I’m bored to tears at work so I decided to browse your blog on my iphone during lunch break. I love the info you present here and can’t wait to take a look when I get home. I’m surprised at how fast your blog loaded on my mobile .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, awesome blog!

  11. W trakcie badania zweryfikowano skutecznosc jeszcze jednej dawki, a mianowicie 200 mg. Nie jest to Viagra dostepna w sprzedazy, poniewaz jej zazywanie wywolywalo najwiecej skutkow ubocznych, co mogloby byc niebezpieczne dla zdrowia, jak i zycia czlowieka.

  12. What is common blood urging by age?
    Drunk blood oppression – in men and women is a boastfully problem. One in every three adult Americans about 65 million people arrange high-class blood crushing, also known as hypertension. Profuse more are at chance of developing it. More than half of all Americans online pharmacy length of existence 60 and older have it and settled a lifetime, the risk of developing strong blood albatross is 90%.
    Typically, blood burden increases with age. Peril of stiff blood pressure begins to http://www.canadianjudpharmacy.com canadian pharmacy climb when people swat period 45, although it can happen in younger people. African-Americans tend to expose it younger and include more frigid hypertension. Chubbiness or a order experiences of huge blood pressure also increases risk.
    Turned on blood constraint is especially chancy, canadian pharmacy because people can have it against years without knowing. In fact, entire in three Americans with the condition doesn’t know it.
    2013 – 2019 Copyright through generic viagra IPB

  13. The three stages of HIV infection are viagra autentica http://zavamedusa.com generic viagra severe HIV infection, chronic HIV infection, and acquired immunodeficiency syndrome (AIDS). There are other HIV classification systems. The Walter Reed staging scheme of HIV infection classifies patients on the constituent of CD4 counts, cialis 10 mg a day http://www.zavamedusa.com cheap viagra skin-test responsiveness, lymphadenopathy, spoken candidiasis and unprincipled infections.

  14. Diabetes is a infection in which your essentials either can’t cause donde puedo comprar viagra en espaГ±a http://zavamedusa.com online viagra insulin or can’t politely handling the insulin it produces. Insulin is a hormone produced close to your pancreas. Insulin’s function is to set the amount of glucose (sugar) in the blood. Blood sugar be required to be carefully regulated to insure that the core functions properly. Too much blood sugar can cause reparation to organs, comprar cialis buenos aires http://www.zavamedusa.com viagra generic blood vessels, and nerves. Your portion also needs insulin in non-sequential to utilize sugar fit energy.
    2005 – 2019 Disclaimer nearby viagra samples IPB